Featured Posts

To top
30 sept.

Victor Micușa: ,,Am doar două neajunsuri – frumusețea și modestia!”:)))

În ultima perioadă ați devenit foarte vocal pe social-media.
Un personaj excentric care prin ironie și autoironie vă exprimați nemulțumirea la ce se întâmplă în mediul politic și social.
Ați găsit o modalitate creativă și inedită să vă revoltați împotriva majorării taxelor fiscale.
Un protest stilizat pe măsura unui stilist talentat.

Mi-a venit ideea de-a vă intervieva după un live de la geamul unui pretins avion, care mai mult semănă cu o mașină de spălat. :)))
Presupun că ați parodiat un politician care pe zi ce trece riscă să devină un personaj ridicol.

– Cum ați luat hotărârea să treceți de la statutul de stilist la cel de candidat la funcția de consilier municipal?

Căpeteniile triburilor, regii și președinții de state, sultanii și, respectiv apropiații acestora, au avut în mod indiscutabil, proprii frizeri. Ce cunoaștem despre cei care i-au tuns pe Al. Macedon, Julius Caesar, Chinghis-Han, Adolf Hitler, Papa de la Roma și alte personalități marcante din istorie. Cine a avut grijă și le-a făcut coafuri Ecaterinei a ll-a, Nefertiti sau Margaret Thatcher? Puteau oare cei care au avut permisiunea de a atinge capul Suveranilor să influențeze mersul istoriei? Direct sau indirect, ei și-au lăsat amprenta nu doar pe coafurile căpeteniilor, ci pe destine și istorie chiar. Orice personalitate istorică, săvârșea fapte ce influențau destine, aflându-se într-o anumită stare…

Este vorba despre o corelație dintre caracter, temperament, emoție s.a.m.d. Iar acestea puteau fi în mod real influențate de frizerul personal. Nu discutăm despre o tăietură la bărbierit, o arsură la ondulare, despre o coafură aranjată de minune sau… de o frizură reușită sau nereușită.

Este vorba în mod exclusiv doar despre un singur moment- despre accesul apropiat și foarte apropiat de corp în general… Frizerul a avut întodeauna posibilitatea de-a se afla, în timp ce-și făcea meseria, la o distanță foarte apropiată. Este oare acest fapt o dovadă a unei atitudini speciale de încredere față de frizer? Indiscutabil!!! 

A fi consilier municipal nu înseamnă retragerea mea din domeniul artei de coafor. Eu aș face cu mult mai multe lucruri în folosul societății, chiar de la locul meu de muncă.

De ce ați ales partidul pro român, PUN?

Provocarea a venit de la domnul președinte Anatol Șalaru. Eu tot timpul am avut viziuni de dreapta, cu părere de rău, liderii acestor partide de-a lungul timpului m-au dezamăgit. Avem zece partide unioniste și doar PUN îmi inspiră încredere, mai ales  când vorbim despre unire, nimeni nu poate fi mai credibil decât Traian Basescu – Președinte de onoare al acestui partid.

După această decizie vă mai calcă pragul salonului doamnele și domnii socialiști?:))))

 La salon eu nu aleg clienții după criterii politice, etnii, sex etc. Dar majoritatea cunosc valorile mele și deseori avem discuții aprinse. La sfârșit ne despărțim fără supărări.

Ce proiect concret de modernizare a Chișinăului ați elaborat?

 În primul rând eu aș vrea să sparg toate stereotipurile. Indiferent cine va propune un proiect bun, în interesul oamenilor, eu o să votez.

Câteva proiecte de modernizare a orașului ar fi: transportul public să aibă o bandă de deplasare, iar  altor mijloace de transport să le fie interzis accesul pe acest drum; mașinile mari de transport care vin să se descarce la depozite sau să se devameze, să o facă noaptea.

Panourile de publicitate să treacă anual o licitație. Sâmbăta și duminica pe strada pietonală să se organizeze diferite târguri cu producători autohtoni.

Desigur, drumurile, deszăpezirea, rețelele de canalizare, parcările, sunt niște chestii necesare, vitale, dar acestea nu sunt proiecte, ci lucruri obligatorii zi de zi.

În lupta electorală pentru fotoliul de primar al capitalei, partidul PUN, susține candidatul Octavian Țicu. O decizie de context și conjunctură.
– Ați realizat sondaje, ați calculat care sunt șansele de-a accede în turul doi?

Noi abia ne lansăm duminică, 29 Septembrie, deaceea nu pot să mă dau cu părerea la sondajele care apar.

Într-un sondaj suntem pe locul trei, în altul, top cinci… Eu sper că șanse sunt. Octavian Țîcu este unul din acei politicieni care țin mult la principiile sale și nu le schimbă niciodată pe confort și treuca de la putere.

Victor Mucușa

Care-i limita de sus pe care doriți s-o atingeți în politică?

Atât timp cât nu nu s-a făcut legea lustrației și pe lângă toate acesta, majoritatea politicienilor sunt bădărani, cred că e sub nivelul meu să vin în politică.

Într-o postare pe facebook ați menționat despre națiunea civică moldovenească sub sintagma căreia se ascund mulți neomarxiști, care încearcă să contureze așa-zisa societate civilă de azi.
-Ce viitor prevedeți dacă Continuăm să ne conformăm acestor Realități?

Sunt partide care de ani de zile țipă pe la colțuri de stradă despre unire, limbă, alfabet, iar când ajung în  parlament și au tribuna în fața sa, nu că le este rușine să spună în ce limbă vorbesc… ei se tem să vorbească chiar și de originea lor.

Ațâțarea spiritelor între etnii și dezbinarea societății civile înainte de alegeri, iar apoi coalizarea partidelor cu viziuni diferite, pe termen lung este nocivă.
Pe viitor, să aducem România în casa noastră este cea mai bună soluție pentru poporul nostru. Unirea este deja făcută. Peste tot se vorbește aceeași  limbă, cântăm aceleași cântece, gândim la fel… au rămas doar hotarele.

Victor Micușa

Am dat peste un detaliu curios din biografia d-voastră – dorința de-a fi actor!
De ce actor, dar nu inginer, medic?
-Vă place lumina reflectoarelor?:))))

Actoria a fost pasiunea mea din copilărie. Îmi plăceau filmele, colecționam poze cu actori. Când citeam cărțile, eu mă vedeam pe mine ca personaj în rolul principal. Confecționam diferite arme și înscenam diferite scenete dupa un film văzut, sau după o carte citită.

În industria frumuseții și în politică ajung să activeze, lumineze, mulți narcisiști cu un sentiment exagerat de importantă de sine.

De ce credeți că în ambele domenii își găsesc refugiu mulți care se autointitulează ,,grandioși.”?

Pentru a se bucura de succes în activitatea sa, frizerii, ca și politicienii, trebuie să aibă succes în viața personală. Pentru a avea succes în viața personală ei trebuie să atingă un nivel social cât mai înalt. Pentru a atinge un nivel social cât mai înalt, ei vor fi obligați, treptat, să se despartă de propriul mediu social.

Aunci când și unul și altul nimeresc într-un mediu diferit de al lor, din start ei acceptă toate regulile și normele de comportare, dar, treptat, când nu mai e nevoie să “producă prima impresie”, se relaxează și redevin ei, cei adevărați.

După care ies la suprafață apucăturile și manierele caracteristice mediului din care provin.
O mare parte din ei, nici măcar nu pun la îndoială că nimeni nu-i obligat să le dea totul și să-i zeifice.

Omul – Victor Micușa este așa cum scriu despre el revistele glamuroase?

Demult nu am mai apărut în reviste glamuroase și nu mai țin minte ce scriau. Dar cred că scriau despre Victor Micușa așa cum este el, că de altfel, aveam să mă indignez. :)))

– Cum vă descrieți în trei cuvinte?

În trei cuvinte? Am doar două neajunsuri: Frumusețea și modestia. :)))

Împărtășește dragostea pe:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •