Featured Posts

To top
13 dec.

Theodor Rădulescu: ,,Dacă vrei să faci ceva, fă-o azi! Că mâine, cine știe….”

 Mă fascinează oamenii care se bucură de viață indiferent de context și circumstanțe. Sunt tornade de entuziasm și bună-voie. Implicați în multe proiecte. Și de orice nu s-ar apuca, le iese bine!!!

Theodor Rădulescu e unul dintre ei!!! Dansator, actor, coregraf, producător muzical.

Ești un învingător-norocos. Ai trecut prin multe încercări, la limită.

După un accident cumplit, cancer, ai început să Zâmbești atât de frumos și se vede că-i adevărat.

De ce crezi că apar în viața noastră bolile grave?

Sună frumos ce ai spus mai devreme. Ar fi bine să corespund în totalitate, dar…

De ce? Dumnezeu știe! Că dacă zic ce cred, mă ceartă mama și n-am curaj.

Deci, unele apar că aveam o predispunere genetică. Dar părerea mea e că în mare parte, bolile, în special cele grave, depind de modul de viață încă de mici. Ce am mâncat, cât am dormit, prin ce situații de stres extrem am trecut, cât de mult am zâmbit, ca să ne protejăm etc.

 –Există o legatură dintre apariția bolilor la nivelul corpului fizic și rădăcina acestor efecte la nivel psihologic ? (Psihosomatic)

Poate doar parțial. Nu cred că omul se îmbolnăvește gândindu-se la boală. Starea psihologică contează, în special, după ce descoperi ceva. Depinde mult de starea psihică în lupta corpului cu maladia.

 –Crezi în destin sau acțiune voită? Au oamenii liber arbitru?

– Nu pot fi categoric la acest capitol. Până nu demult, credeam că nu cred. Dar între timp am mai prins la minte și am acumulat suficientă experiență, încât să văd multe situații  în care chiar nu poți face nimic. Le vedem în fiecare zi la TV, din pacate.

Mergi cu mașina regulamentar și îți iese alta pe contrasens ….. se duc mai multe vieți. Unele lovituri  nu le putem evita. Și pot să dau multe exemple… Dar de fapt, sunt un mare adept al libertății  omului de a-și schimba viața, starea, soarta.  Cred în Libertate și Alegere. Depinde mult și de noi! Unde trăim și cum. Putem îmbunătăți calitatea vieții oriunde, sau putem migra etc. Voință,  curaj, determinare și multă muncă!

 –Într-un interviu din 2018, spuneai că n-ai fost niciodată într-o relație amoroasă cu o moldoveancă-româncă?  S-au mai schimbat între timp lucrurile, sau ești constant la acest capitol? :)))

)))… De ce-am zis eu asta… Că-s prost de sincer. Asta e. Că de fapt această temă nu mă prea interesează. Și nici n-o să-mi amintesc unde am zis-o și de ce. Cine a stors din mine aceasta info. În fine… Asta pentru cei mai tineri, un an e mult și poți face orice. La mine e simplu, au trecut cinci ani de când nu mai schimb nimic în viață și în istoriile mele. Nu am raspunsuri noi. Sunt în pauză de creație .:)))

 –De unde crezi că vine renegarea propriei identități? Care-i substratul? ( Întreb pentru un prieten 🙂)

Habar nu am. Nici nu știu ce-i asta. Eu care sunt un maaare pasionat de filozofie. Probabil de asta nu prea cunosc oameni care iși neagă identitatea. Nu mă interesează. Eu accept oamenii și pe mine așa cum sunt. Realitate primitivă, până la absurd.  În toate aspectele…

 –E o întrebare cam pertinentă, dar nu m-am putut abține, curiozitatea, bat-o vina!:))) De ce nu te-ai căsătorit până acum?

Nici de asta habar n-am. Nu știu de ce. Cu toate că la asta, chiar m-am gandit, am tot întors cele câteva relații ale mele care aveau șanse, și pe o parte și pe alta… Că și eu sunt curios să știu raspunsul la această întrebare. De ce…? N-o fi vrut soarta, că eu tare mi-am dorit.

 –Totuși, de unde crezi că începe infidelitatea într-un cuplu? Monogamia e o alegere?

Asta e tema mea de teză. :)))

Tema preferată. Dau sfaturi pe gratis la toată lumea. Pot să vorbesc o oră. Excludem pe cei cu probleme medicale, genetice și ereditare, că de, sunt câteva procente bune care o fac că le cere sufletul (din placere, prostie, sport, vanatoare etc.).

Oamenii normali, majoritatea, înșeală din insatisfacție. Că sunt nefericiți în cuplu. Când nu mai primesc ce-și doresc și din varii motive nu pot să spună, să ceară partenerului. Discutați! Fiți sinceri! Oamenii nu sunt telepați.

Urmatoarea categorie sunt cei care au fost mințiți  de partenera/ul, care înainte era altfel, dar după nuntă s-a schimbat. Nu mai e ca atunci când s-au cunoscut. (până la nuntă a jucat un rol, după s-a relaxat ca de job is done). De aici și fraza genială: De mâine mă duc la sală și țin dietă etc. Că trebuie să-mi găsesc altul. God!! Cu același efort păstrați familia. Iar dacă nu poți s-o faci, n-o face! Pentru nimeni! Nu-ți place ce-ți cere, lasă-l și ia-ți altul care te acceptă așa cum ești. Dar fii autentică de la prima întâlnire. Pot să vorbesc până mâine.:)))

 – E adevărat că Iubim doar o dată în viață? După care mereu căutăm în omul de alături reflecția marii iubiri.

Nu cred în asta! Sunt convins că un om normal poate să iubeasca de multe ori în viață. Și la fel de intens. Poate chiar mai mult, de la caz la caz. Că de, viața e lungă. Până și oamenii de știință au dat iubirii 3 ani… Eu cred că omul e un animal foarte abil. De aceea e în vârful lanțului trofic. Se adaptează! Inventează, creează etc. Nu dispare nici după cele mai dure cataclisme. Respectiv, nu moare nici dupa prima mare iubire, de frica ca nu v-a mai iubi! Despre cei puțini, monogami, se scriu cărți și se fac filme. Istorii frumoase și rare!

 Femeia adevărată  în contextul actual, cât de adevărată  este? (Când totul devine un branding personal.) Dacă ai cunoscut-o, cum arată ?:)))

E… am intrat în pădure. :))))

În ultimii ani de când fenomenul menționat a luat amploare, eu nu mai studiez tema. În sens, că nu prea am timp să mă gândesc ce-i cu femeile. Dar pot să mă dau cu parerea. Și aici totul e relativ. Există femei adevarate! Încă! Sau le descoperi tu, dacă vrei. Sau le citești sau le demaști…. Nici brandingul nu mă deranjează, doar mă învârt între artiști. E normal, necesar. E mai rău pentru cei care vin după noi, școlarii. Se promovează mai intens și mai abil decât oamenii publici. La generația nouă e mai vizibilă problema dată. Femeile care mă interesează pe mine, generatia mea, sunt în mare parte  – Adevarate, Autentice, Interesante! Deci, mai puțin afectate de fenomen.

 –Continuă fraza: Cea mai mare lecție pe care am învățat-o este….

 Daca vrei să faci ceva, fă-o azi! Că mâine, cine știe….

 Ce înseamnă pentru tine acasă?

Chișinăul era cu ceva timp în urmă. Eram taaare îndrăgostit și cu greu rezistam mult în afară. Am lipsit mult, el s-a schimbat și mă adaptez cu greu. Mai acasă mă simt pe un varf de munte: Bucegi, Ceahlau, Retezat…

 Cum te vezi peste 5-10 ani?

Tot așa, doar că mult mai echilibrat, realizat, calm și liniștit.

 –Cum te descrii în trei cuvinte?

Mare provocare! Greu o înghit asta cu 3 cuvinte și răspunsuri scurte, la care mulți ziariști recurg. Pentru mine 3 cuvintele exprimă puțin. Cum zicea Shrek, “eu nu sunt simplu de explicat”. Frazele spun mai multe. Așa că voi scrie trei cuvânte cu un comentariu. Trei cuvinte din cele treizeci.

Nemulțumit – de mine și de realizări!

Neobosit – în a continua, a reîncepe și reconstrui.

Sensibil – oameni, situatii, timp, orice mă poate destabiliza în 3 secunde!

 

Împărtășește dragostea pe:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •