Featured Posts

To top
5 feb.

Femeia de afaceri, Gaia Pânzaru: Norocul ni-l facem singuri, deci, orice în viața noastră depinde doar de noi.

Femeie de afaceri. De 10 ani gestionez Compania Blueline. O companie cu capital străin, care prestează servicii de outsourcing pe piața europeană

 

Gaia Panzaru este o femeie extrem de norocoasă.  Inteligentă, frumoasă și are succes în afaceri. Vă las s-o cunoasteți mai bine în interviul ce urmează:

Cum te-ai descrie?

O copilă norocoasă, naivă, sensibilă, îndrăzneață și dureros de perfecționistă, uneori obsesivă. (nu știu dacă mă voi trata vreodată) ​

 Care e cea mai bună carte pe care ai citit-o anul trecut? 

,,Pasărea Spin,” cred că este una dintre cele mai bune cărți de dragoste pe care am citit-o până acum.

Este o carte care te ține cu sufletul la gură, chiar din primele pagini. O poveste în care este descrisă iubirea în toată măreția ei!

  Ce visai sa devii în copilărie? Care era slujba la care visai? De ce?

De la 6 ani am visat să fiu jurnalist! Timp de 20 de ani am fost cu gândul doar la asta. Nu vedeam nimic altceva, decât ziua când voi publica primul meu articol.

A fost un drum dificil și lung, dar am reușit totuși să realizez acest vis. Deși, nu am devenit jurnalist, am încercat, totuși,  să fac Jurnalism, dar am abandonat această idee, după ce am înțeles că nu mă regăsesc în formula prin care se practică Jurnalismul în Moldova.

  Povestește despre afacerea pe care o gestionezi timp de 10 ani?

De 10 ani gestionez Compania Blueline. O companie cu capital străin, care prestează servicii de outsourcing pe piața europeană, în special pe cea italiană. Este o afacere în care am investit foarte mult suflet și resurse, în așa fel încât să devină o companie dinamică, capabilă să se adapteze mediului de afaceri, în veșnică schimbare. O afacere care de 10 ani este în continuă creștere și oferă un loc de muncă sigur si legal a peste 100 de persoane! Angajații noștri sunt puși în valoare și motivați să atingă noi obiective și performanțe, punându-se accent pe fiecare persoană în parte!

  Care este cea mai bună decizie pe care ai luat-o vreodată cu privire la afaceri?

Aceea de a lucra legal din prima zi și de a nu da mită niciodată. Chiar dacă astăzi acest fapt pare banal, acum 10 ani nu era așa, mulți atotștiutori ne-au “garantat” că dacă nu ne vom conforma regulilor nescrise, nu vom rezista mult… Astăzi, sunt mândră să pot declara cu încredere, că în Republica Moldova se pot face afaceri, lucrând legal și în siguranță!

  Ce ai sacrificat la nivel personal si profesional de-a lungul timpului?

Eu cred că atunci când faci lucrurile din plăcere, nu poți vorbi de sacrificii. Atât timp cât am ales să fac ceva ce era necesar și corect, nu cred că se poate considera un sacrificiu.

  Care a fost cel mai greu moment din carieră?

Cel mai greu cu siguranță a fost la început, când încă nu cunoșteam procesul de muncă, când veneau oamenii cu neîncredere, fiind dezamăgiți de alte companii, veneau din alte realități și ​aveau dubii referitoare la munca pe care o prestam, crezând ca este ceva ilegal sau neortodox.

Din fericire însă, am avut mereu în spatele meu niște profesioniști adevărați și oameni de încredere, ​datorită cărora am trecut cu brio orice obstacol.

  Care e cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodată?

Nu știu care este cel mai bun sfat, dar pot să-ți spun care este cea mai bună convingere a mea! Nu există nu pot, există nu vreau! Atunci când înțelegem asta, cred că totul este posibil, evident cu excepțiile de rigoare.

  Care crezi că e rolul norocului în obținerea succesului?

Norocul ni-l facem singuri, deci, orice în viața noastră depinde doar de noi, de atitudinea pe care o avem și alegerile pe care le facem. ​

  Ce hobby-uri ai? Ce iți place să faci în timpul liber?

Pasiunea mea cea mai mare este voluntariatul! Îmi place sa dăruiesc și să aduc zâmbete pe chipurile oamenilor! Nu cred că există nimic mai frumos, decât să stii că datorită ție, un copil, un om, în general, își poate schimba destinul sau poate fi mai fericit!

Dacă ai putea sa petreci o zi cu oricine din lume, pe cine ai alege?

Dacă aș putea alege asta, aș vrea să o petrec cu tatăl meu, care din păcate, de 10 ani nu mai este printre noi! Știu exact ce i-aș spune, în primul rând, i-aș spune cât de mult îl iubesc și cât de valoroasă a fost educația pe care mi-a dat-o! Mi-ar plăcea să-i fac cunoștință cu fiul meu, care cred că l-ar cuceri din prima clipă, sentiment care sunt sigură, ar fi reciproc!

  Ce sfat le-ai da femeilor aflate la început de drum si care vor să obțină succes în afaceri?

Nu știu, dacă pot să-mi permit să ofer sfaturi, dar cu siguranță, în orice faci trebuie să depui suflet și să crezi, altfel, este inutil să te străduiești, rezultatul nu va veni niciodată!

Împărtășește dragostea pe:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •