Cum v-ați descoperit pasiunea pentru oameni?
De când ne cunoaștem, pentru că ne cunoaștem, am văzut cum vă implicați în trening-uri în dezvoltare personală .
Totuși, e nevoie de multă dragoste pentru oameni, ca să te dedici și să te consumi așa.
Aș zice dragoste mai degrabă. Nu știu dacă e pasiune. Pasiunea presupune un grad de dorința sentimentală. Eu însă de mică sunt convinsă că toți oamenii sunt născuți buni. Și sunt lumină. Și această lumină mă face să îi caut și să îi descopăr. Este ca și cum ai intra într-o mină de cărbuni și ai găsi acolo diamante. De fiecare dată e așa. Cred că acesta este modul meu de a fi în serviciul vieții. Și mulțumesc pentru asta.
-De unde vă luați energia?
Din dragoste. Din natură. Din rugăciune.
-Cum se numește ceea ce faceți d-voastră ?
Profesorul meu de la Cluj, Aurel Codoban, își spune stilist existențial. Cred că la moment este cea mai potrivită traducere pentru termenul de Life Coaching. De fapt, ceea ce fac eu este că susțin oamenii în analiza profundă a vieții lor, în vindecarea rănilor trecutului și în planificarea viitorului. Am învățat în timp, că metodele ancestrale sunt cele mai eficiente în vindecare, iar filosofia aplicată – în analiza vieții și planificarea viitorului. Sunt un pod în care oamenii pot, în deplină securitate, să fie vulnerabili și să își asume responsabilitatea pentru propria viață.
-Oamenii se schimbă în timp sau rămân aceeași?
Oamenii își schimbă atitudinea, percepția asupra evenimentelor și valorile. Esența lor rămâne întotdeauna aceeași – dragostea.
-Din vasta experiență ați înțeles ce vor femeile?
Nu există diferență de gen în emoții și dorințe. Suntem oameni. Toți ne dorim să știm că nu suntem singuri, că suntem iubiți și că suntem susținuți. E un mit creat de femei acesta – că nu știm ce vrem. Devenim astfel misterioase și chipurile, seducătoare 🙂
-Ce înseamnă putere feminină și putere masculină? Sunt diferite, se hrănesc și cresc diferit ?
Puterea femeiască înseamnă blândețe și înțelepciune naturală. Înseamnă activarea sălbăticiei din tine pentru a crea dragoste. Puterea bărbătească ține mai mult de claritate și acțiune. Dar adevărata distincție trebuie făcută nu intre femei și bărbați, ci între forță și putere. Recomand cu căldură cartea Putere versus Forța de David Hawkins. El leagă acestea două de nivelele de conștiință. Cu cât e mai mare nivelul de conștiință pe care îl ai – cu atât mai mare puterea. Vă las să descoperiți cartea. E mirifică.
Într-un interviu vorbeați, că dacă vrei să distrugi o societate, ataci bărbații. Anihilezi puterea masculină.
Și veniți cu un exemplu, cum au fost distruse triburile din America latină.
În consecință, bărbații s-au alcoolizat. O vedeam foarte bine și în satele noastre. Eu sunt mama de băiat și îmi doresc să rup acest cerc vicios.
Cum putem schimba starea de lucruri?
Toată culturile au trecut prin aceste procese. Probabil ține de un ritm natural de dezvoltare a umanității. Singurul lucru pe care îl putem face este să ne învățăm copiii credință și dragoste. Să îi învățăm să își cerceteze inima ca să nu aibă nevoie să cotropească sau controleze pe alții, pentru a iși demonstra propria forță.
-Care este cea mai importantă lecție care v-a dat-o viața?
Multe. Dar lecția de neputință și de abandon în fața vieții este acum cea mai pregnantă.
Și cea mai mare este credința că Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi. Și că marile provocări fac parte din acest plan. Pentru a auzi ce vrea să ne spună e nevoie să învățăm smerenie.
-Vă este frică de moarte? Au fost situații în viață când ați simțit că e aproape?
Au fost. Ca la toți oamenii. Sufletul meu e pregătit să meargă Acasă. Corpul meu oricum se zbate să trăiască. Pentru că e instinct. Dar aș vrea să mă mai pot bucura de frumusețile acestei vieți, măcar un pic încă. Doar că nici moartea și nici nașterea nu sunt în voia noastră. E treaba lui Dumnezeu asta. Să o lăsăm să fie.
-Sunteți antifeministă? Dacă da, de ce?☺️🙄💐
Sunt, da :). Pentru că a devenit o ideologie feminismul. Și e politica deja povestea. Și pentru că separă, dar nu unește bărbații și femeile. Ne pune în conflict, război și separare. Iar noi suntem diferiți dar atât de asemănători. Nu mă raliez ideologiilor. Toate ele sunt magazine de etichete pentru a defini realitatea și viața. Pe mine mă interesează trăitul vieții și nu denominarea ei. Și așa îndemn pe toți oamenii cu care lucrez: să scape de măști și etichete. Să își permită să vadă frumusețea din ei, dincolo de lozinci ideologice.