Featured Posts

To top
8 mart.

Andrei Cocieru: Le doresc femeilor să fie mai încrezute în frumusețea și unicitatea lor

Le doresc femeiilor să fie mai încrezute in sine și în puterile lor.Femeia fiin o ființă a naturii care renaște totul în jurul ei...

Pe Andrei Cocieru îl cunosc de ceva timp. Este preferat de multe celebrități de la noi. Mi-a plăcut atitudinea respectoasă și dorința de-a crea o atmosferă caldă și prietenoasă pentru clienții salonului ,,Andrei Cocieru’’.

Cine-i Andrei Cocieru?

Un profesionist, care a facut studii la Academia de Arte pentru a avea posibilitatea să descopere frumusețea într-o femeie și bărbat. Este un om care se inspiră de la clienții săi, mereu caută perfecțiunea, chiar dacă știe că ea nu există, oricum este pe urmele ei.
Perfecțiunea pentru mine înseamnă mereu să mă calific, o dată la două luni, astfel, aduc noi tendințe, idei, concepte, produse de calitate. Îmi place să deservesc clienții cu cele mai bune produse.
Lucrez în domeniu de aproape 18 ani. Totul a început de la 14 ani, este o experiență adevărată, fără nicio întrerupere. N-a trecut o zi fară să ating părul unei femei sau bărbat.
A fost o provocoare pentru a fi mai aproape de femei, pentru a le descoperi frumusețea. Îmi plăcea când le vedeam coafate de mine. De la primele încercări observam că rezultatul era diferit de ce faceau colegii mei. Și asta m-a facut să perseverez, m-a stimulat să merg mai departe.
Pe atunci nu era youtube și aduceam cărți din România, căutam să mă inspir, să cunosc și altceva decât era la noi.
Întâmplarea a făcut să fiu dus de mătușa mea la un hair-stilist profesionist și de atunci mi-a apărut dorința să evoluez, lucrez, cu produse bune.

Cum au reacționat părinții,  familia, te-au încurajat?

Părinții au fost împotrivă, eram în opziție. Provin dintr-o familie de profesori. Nu acceptau ideea de-a lucra în acest domeniu.
Atunci s-a manifestat luptătorul și am reușit să-mi creez propriul drum. Până în prezent lupt și caut să găsesc un moto care să mă ghideze și să mă reprezinte. Tot acest timp am fost călăuzit de:
Trebuie să muncești ca să ai rezultate! Dar vreau să ajung la un alt nivel….

Trăsătura de-a lupta am preluat-o de la bunica, cu toate că provin dintr-o familie unde s-a pus accent pe muncă, am fost educați prin muncă.
Poate fi un avantaj, dar uneori se transformă într-un dezavantaj, poate reușeam să trec mai ușor prin această profesie, devenea mai simplă, cumva, mai superficială, dar descopeream alte lucruri. Pentru că ce fac eu este simplu: trebuie să depui efort, studiezi, dacă vrei să ai rezultate.
Ești ca un calculator, roboțel, care adună multă informație!

 Într-un interviu vorbești despre noi, adică, cei care am decis să rămânem în Moldova, că am fi niște eroi care își creează o istorie prin luptă. Povestește unde ai copilărit și cine a educat luptătorul din tine?

Mama fiind profesoară de Matematică si bibliotecară, director-adjunct, m-a inspirit mereu cu cărți care și mai de care, colorate sau groase, unele din ele mi-au atras atenția.
Mă inspirau eroii care luptau și reușeau.
Fiecare om are un vis. Visul meu a fost să devin un erou în domeniul frumuseții

 Ai coafat multe persoane de la noi, cum sunt în materie de gust și modă? Te întreb pentru că ești absolvent al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Moldova. Ai dreptul moral să te dai cu părerea.

Dacă să vorbesc despre stilul clienților mei, este diferit, dar în mare parte sunt oameni care au grijă de aspectul lor, le plac lucrurile calitative, simple. Evident, sunt și excepții.

De când lucrezi cu femeile, le înțelegi mai bine sau tot de pe Venus rămân?

Dacă să generalizez, tot de pe Venus rămân, pentru că sunt speciale, diferite. Fiecare are stilul ei. Ele niciodată nu sunt sincere cu alte femei, au secrete pe care nu le divulgă nimănui până la capăt.

Totuși, au secrete?:))))

Da, au, pentru că nu-și permit să fie atât de libere și deschise precum bărbații. Barbații nu văd un risc în asta…. sunt nevoite să fie mai discrete. Astfel, în timp și-au dezvoltat creativitatea pentru a putea ascunde ce nu era acceptat de cutumele sociale.

Un hair stilist bun, de multe ori devine și un psiholog bunicel, ascultă volens-nolens multe istorii de viață comprimate într-o oră două. Dacă da, povestește o istorie inedită care te-a marcat.

Sunt mai multe istorii, nu-i doar una. Dar această lecție am învățat-o din prima. Sunt femei care slăbesc repede după naștere și sunt care mai greu. Colegul meu după ce a spălat părul unei doamne îmi spune că vei avea doi într-un fototliu.
-La ce te referi?
-Următoarea ta client este o viitoare mămică.
-Super! O s-o felicit.
Îmi descrie ce coafură își dorește, o întrerup ca să-i zic:
-Mai întâi vreau să vă felicit că veți avea un copilaș drăguț! Răspunsul m-a făcut să mă simt ridicol și jenant.
-Sorry, eu am născut cu șase luni în urmă!

A fost o istorie simplă, dar m-a învățat că trebuie să fim foarte atenți atunci când vrem să facem complimente sau când punem întrebări.

 Cum rămâne cu zona ta de confort?

Prefer disconfortul, dar o evoluție continuă. Lucrez într-un domenii în care nu poți rămâne în zona ta de confort, dacă vrei să rămâi în top. Nu te poți opri.
Îmi place că am ajuns la momentul când intuiesc care vor fi tendințele în anul următor. Îmi vine din subconștient, prevăd ce coafuri, tunsori vor fi în vogă.

Cu ce tendințe a venit anul 2019 în materie de tunsori și coafuri?

Anul acesta agrafele vor fi vedetele coafurilor. Volumul pe toată suprafața părului se menține și în acest an. În materie de tunsori se poartă linia fixă, tunosorile puțin rebele, scărite, cu vârfurile aparent rupte, care conferă părului naturalețe și prospețime. Bretoanele simetrice, îngrijite.
Descrie o femeie pe gustul tău?
Este o femeie puternică care iubește bărbații puternici, are grijă de ea. Mirosul de parfum nu-i lipsește. Știe când să vorbească, cu un simț al măsurii dezvoltat. Îl înțelege din privire. Are încredere în El și este capabilă să ofere, nu doar să primească. Și cel mai important lucru:
Știe ce vrea de la un bărbat!

Le doresc femeilor de 8 martie și în toate zilele, să fie mai încrezute în frumusețea și unicitatea lor!

Împărtășește dragostea pe:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •